ZonMw – Onderzoek en toepassing als opstap naar innovatiecyclus

No comments yet

zonlogoOm de zorg en gezondheid te kunnen verbeteren is gedegen onderzoek een vereiste, maar het is minstens zo belangrijk om de bruikbaarheid van die kennis in de praktijk te toetsen. Vandaar dat ZonMw bij het financieren van gezondheidsonderzoek ook altijd koppelt aan toepassingen van die kennis om de zorg en de gezondheid te verbeteren. Met haar brede subsidieprogramma’s bestrijkt ZonMw de totale innovatiecyclus, van fundamenteel onderzoek tot implementatie van nieuwe behandelingen, en van preventieve interventies tot veranderingen in de structuur van de gezondheidszorg. Met als doel om de kwaliteit van de zorg en onze gezondheid te verbeteren.

ZonMw staat voor het samenwerkingsverband van Zorg-onderzoek Nederland (ZON) en Medische wetenschappen (Mw) Belangrijke opdrachtgevers zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). ZonMw streeft naar langlopende samenhangende programma’s van grotere omvang, dit om de flexibiliteit en het rendement te vergroten. Participatie en diversiteit in de zorg zijn twee speerpunten in het beleid van de ZonMW. Zo wordt er gekeken naar de impact die veroudering heft voor vrouwen. En betrekt ZonMw ook (potentiële) zorggebruikers en burgers bij het onderzoek, de toepassingen en advisering, zodat de resultaten beter aansluiten bij de hun behoeften.

Hier de link naar ZonMw: www.zonmw.nl

Zorg dichtbij in de buurt
Een van de programma’s van ZonMw is Zorg en ondersteuning dicht in de buurt. In de afgelopen 5 jaar zijn ruim 400 projecten in diverse zorgdomeinen uitgevoerd. Een vijftal succesvolle voorbeelden daaruit zijn onlangs gepresenteerd op een feestelijke bijeenkomst ter afsluiting van dit traject. De volgende stap is het vertalen van de resultaten naar een gezamenlijke aanpak vanuit preventie, welzijn en zorg. ZonMw gaat vooruitstrevende regio’s hierbij ondersteunen.
Hier de link naar de vijf succesvolle projecten: http://www.zonmw.nl/zorg-en-ondersteuning

image_pdfimage_print
Bookmark and Share

Comments

Leave a Reply

What is 16 + 16 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)


 • About

  Rozenberg Quarterly aims to be a platform for academics, scientists, journalists, authors and artists, in order to offer background information and scholarly reflections that contribute to mutual understanding and dialogue in a seemingly divided world. By offering this platform, the Quarterly wants to be part of the public debate because we believe mutual understanding and the acceptance of diversity are vital conditions for universal progress. Read more...
 • Support

  Rozenberg Quarterly does not receive subsidies or grants of any kind, which is why your financial support in maintaining, expanding and keeping the site running is always welcome. You may donate any amount you wish and all donations go toward maintaining and expanding this website.

  10 euro donation:

  20 euro donation:

  Or donate any amount you like:

  Or:
  ABN AMRO Bank
  Rozenberg Publishers
  IBAN NL65 ABNA 0566 4783 23
  BIC ABNANL2A
  reference: Rozenberg Quarterly

  If you have any questions or would like more information, please see our About page or contact us: info@rozenbergquarterly.com
 • Like us on Facebook

 • Follow us on Twitter

 • Recent Rozenberg Quarterly Articles

 • Rozenberg Quarterly Archives