zorgvoorbeter.nl – Een kennisplein dat veranderingen in de ouderenzorg op de voet volgt

No comments yet

logo-zorgvoorbeterDe veranderingen in de ouderenzorg gaan snel en zijn bovendien ingrijpend voor mensen die werkzaam zijn in deze sector. Het is belangrijk dat werkers in die zorg het overzicht houden over de veelheid aan informatie die verschijnt. Daar slaagt de website zorgvoorbeter.nl in.
Dit digitale kennisplein richt zich op mensen die werken in de verpleging, de verzorging en de zorg thuis met ouderen. De website informeert op compacte wijze over een breed spectrum aan thema’s uit de ouderenzorgpraktijk. zorgvoorbeter.nl slaagt er in om heel nauw aan te sluiten bij vragen uit hun dagelijkse beroepspraktijk. Zonder verzeild te raken in vakjargon. Zowel uitvoerders als managers worden op hun wenken bediend met informatie over actuele ontwikkelingen in hun vak. Bijvoorbeeld door met een overzicht te komen van nieuwe richtlijnen voor vrijheidsbeperking of valpreventie. Maar ook worden er  tips en trucs gegeven hoe je in een keten kunt samenwerken.

Lees meer: http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/Over-ons.html

Werkplaatsen
Naast het aanbieden van hele praktische informatie, biedt de website zorgvoorbeter.nl ook gelegenheid om ideeën en ervaringen te delen die tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Dat gebeurt bij de werkplaatsen die zijn opgericht rond een zestal thema’s als dementie, medicatieveiligheid en ‘samen redzaamheid’. In zo’n werkplaats ontwikkelen professionals in de ouderenzorg samen met de gebruikers praktische richtlijnen voor instrumenten. Op die manier komt er nieuwe informatie beschikbaar over die thema’s en kan er vrijelijk commentaar op geleverd worden. De deelnemers aan de werkplaatsen verwerken die reacties en doen er hun voordeel mee bij het formuleren van de suggesties ter verbetering over de verschillende thema’s die via de website in de openbaarheid gebracht worden.

Meer informatie over deze werkplaatsen: http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/Zvb-Werkplaats

Vitaal Journaal
De toegankelijkheid en praktische inslag van deze website blijkt ook uit de variatie in de vorm waarin de informatie verpakt wordt. Zoals animaties die de veranderingen in de zorg toelichten, of korte stripverhalen over het toedienen van medicijnen. Een ander voorbeeld is een kort filmpje onder de naam Actiz Vitaal Journaal. Dit journaal is interactief: tijdens de uitzending kunnen mensen hun mening geven door te stemmen. Na afloop zijn de stemresultaten te lezen. Het Actiz Vitaal Journaal is onderdeel van de campagne ‘Het Nieuwe Ouder Worden’ van Actiz, organisatie van zorgondernemers.

Hier een voorbeeld van het Journaal: http://www.zorgvoorbeter.nl/Vitaal-Journaal.html

 

 

image_pdfimage_print
Bookmark and Share

Comments

Leave a Reply

What is 15 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)


 • About

  Rozenberg Quarterly aims to be a platform for academics, scientists, journalists, authors and artists, in order to offer background information and scholarly reflections that contribute to mutual understanding and dialogue in a seemingly divided world. By offering this platform, the Quarterly wants to be part of the public debate because we believe mutual understanding and the acceptance of diversity are vital conditions for universal progress. Read more...
 • Support

  Rozenberg Quarterly does not receive subsidies or grants of any kind, which is why your financial support in maintaining, expanding and keeping the site running is always welcome. You may donate any amount you wish and all donations go toward maintaining and expanding this website.

  10 euro donation:

  20 euro donation:

  Or donate any amount you like:

  Or:
  ABN AMRO Bank
  Rozenberg Publishers
  IBAN NL65 ABNA 0566 4783 23
  BIC ABNANL2A
  reference: Rozenberg Quarterly

  If you have any questions or would like more information, please see our About page or contact us: info@rozenbergquarterly.com
 • Like us on Facebook

 • Follow us on Twitter

 • Recent Rozenberg Quarterly Articles

 • Rozenberg Quarterly Archives